Известие

Collapse
No announcement yet.

Тресене на волана при висико скорост и натискане на спирачки

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Тресене на волана при висико скорост и натискане на спирачки

Здравейте,
    от известно време забелязах,че при шофиране със скорост по - висока от 100 км/ч., при натискане на спирачките дори и леко ,волана започва на вибрира и като че ли цялата предница започва леко да се тресе.Колкото по голяма е скоростта - толкова по-голямо е вибрирането. При скорости под 80км/ч не се усеща почти нищо.
    Казаха ми,че има въздух в системата.Така ли е според вас?Защо тогава не го прави при ниска скорост? Като цяло си мисля ,че кола с 4 дискови спирачки трябва да спира по-добре.Как се обезвъздушава системата?
    Колата е с дискове и отпред и отзад.Когато я купих смених само задните накладки,но дори и след това дисковете не се изгладиха до блясък.Не знам защо така се получава,вече минах около 3000 км и на места и предните и задните дискове не са съвсем лъскави? за отпред съм съгласен , не съм сменял накладките и може да е спекло феродото,но отзад са чисто нови.
    Възможно ли е да са криви дисковете?Когато ми преглеждаха спирачките ми казаха,че са в добро състояние.Имат малък ръб.
    Благодаря ви!

Криви дискове
    _______
    146 JTD - ex
    Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Здравейте

Привет
      Най-добре е да си смениш дисковете с нови. Не рискувай да ги престъргваш, защото няма да станат добре.
      ALFA ROMEO 145 1.4TS 2000 г.

Comment

Колега, според мен най- добре кривите дискове се усещат в последния етап, получава се - спиране на тласъци... А при теб е при висока скорост...може и да е от нещо друго... Пробвай с баланс на гуми първо, при мен биеше като полуоска, но като сложих новите- зимни гуми заспа...
        Alfa Romeo 146 1.6 t.s.

Comment

Това, че отпред не трият по цялата площ не е добре. Добре е да си видиш накладките и въобще каква е сутиацията там. Задните спирачки участват доста по-малко в спирането и времето за 'улягане' на новите накладки зависи до голяма степен от тва как се кара колата и колко натоварена е.
          _______
          146 JTD - ex
          Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Направо са си криви дисковете, ако бяха гуми щеше да тресе не само при спиране, а без да пипаш спирачката при по-висока скорост само. Сменяй накладките и дисковете отпред да ти е мирна главата, защото това си е опасно, отзад не е важно толкова. Това с въздуха не ми звучи логично от него да тресе.
            Alfa 145 1.6 TS 16V '99
            Toyota Corolla 1.4 VVTi

Comment

Един савет от мен първо си виж дали са ти стегнати добре болтовете ако са значи провери дали неса ти криви джантите или гумите пък после предприемай по сериозни мерки !!!
              Alfa Romeo 146 2.4JTD '00 230hp
              Alfa Romeo 166 2.4JTD 175hp FL '04 - на части
              Mercedes Benz ML270 CDI FL '03
              Mercedes Benz A170 CDI FL '01
              Yamaha FZ1 Fazer 150hp '08

Comment

Дебаланс!

Скоро имах абсолютно същия проблем! Появяваше се над 80-100км/ч.
                Минах на автомивка и ми измиха всичката замръзнала кал по джантите!Проблема се оправи,но реших и да си балансирам отново и гумите,като не пропуснах да огледам състоянието на накладките! Проблема се оказа от дебаланс поради залепнала и замръзнала кал от вътрешната страна на джантите! Дано да съм ти полезен!Успех!
                Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !

Comment

Колега, това с мръсните джанти и на мене ми се е случвало, бяха минали с водоноската да мият улиците, не искам да ти казвам на какво приличаше колата и всияката кал беше под тазовете. На Цариградско тресеше много зле. Но колегата се оплаква от проблем при натискане на спирачката - това няма нищо общо с дизбаланса на гумите. Ако са гуми ще тресе постоянно след 80км/ч, а при натискане на спирачката случая е съвсем друг. Дискове и накладки.
                  Alfa 145 1.6 TS 16V '99
                  Toyota Corolla 1.4 VVTi

Comment

Криви дискове
                    Alfa 146 T.Spark 16v 120hp (МЕТАН)

Comment

Колегите го казаха и според мене са криви предните дискове имал съм го същия проблем
                      Alfa Romeo 145 1.6 boxersigpic

Comment

Тъй сега аз да ви кажа че преди точно седмица се отървах от тоя проблем.Значи при по-висока скорост и интензивно натискане на спирачка дисковете и накладките се нагряват съответно се разширява материала от който са направени.И посли при спиране на колата и охлаждане на дисковете в тоя студ то става много бързо и материала не може да го компенсира.Дисковете стават на вълнички и затова ти тресе. Аз си купих накладки от по-твърдо феродо да поизтъркат малко дисковете и след 1 седмица каране резултата е налице.Успех и дано не е нещо по-сериозно
                        Alfa Romeo146 1.6i BOXER 96г.

Comment

Първоначално публикувано от kompir
                          Тъй сега аз да ви кажа че преди точно седмица се отървах от тоя проблем.Значи при по-висока скорост и интензивно натискане на спирачка дисковете и накладките се нагряват съответно се разширява материала от който са направени.И посли при спиране на колата и охлаждане на дисковете в тоя студ то става много бързо и материала не може да го компенсира.Дисковете стават на вълнички и затова ти тресе. Аз си купих накладки от по-твърдо феродо да поизтъркат малко дисковете и след 1 седмица каране резултата е налице.Успех и дано не е нещо по-сериозно
                          Мда и наз имах твоя проблем и в прочетох в Auto data че се дължи на износени дискове и ги смених и се оправи. Само не знам ти с тези твърди накладки дето толкова бързо изправят дискове колко километра ще ти изкарат дисковете баси те трябва да са като шмиргел.
                          156 1,8 ТS 99
                          Nissan Murano 2005

Comment

Криви джанти могат също да причинят това тресене на колата като се натисне спирачка.

П.С. - Доказано от личен опит
                            Alfa Romeo 145 1.4 TS '99

Comment

При мен проблема не беше точно като на колегата тресеше при много интензивно спиране от високи скорости след отпускане на педала и изчакване наколко секунди и по плавно и леко натискане на педала спираше нормално и без да тресе но това само при скорости над 130-140 при ниските скорости спираше без проблеми
                              156 1,8 ТS 99
                              Nissan Murano 2005

Comment

Working...
                              X